Let's imagine the best of Chocolate

Valrhona

Het ontstaan van Valrhona gaat terug naar 1922 in Tain L’Hermitage. Tain L’Hermitage is een klein dorpje gelegen in de Vallee du Rhone, dit verklaart de keuze van de naam “ Val – Rhona”. Pastry Chef Albéric Guironnet toegewijd aan het creëren van unieke, ambachtelijke kwaliteitschocolade met complexe en evenwichtige smaken ging opzoek naar cacao die aan zijn hoge verwachtingen voldeed.

Deze visie van Albéric heeft zich in de afgelopen eeuw met succes verder ontwikkeld wat heeft geleid tot een reeds unieke en herkenbare aromaprofielen. Deze profielen zijn ontstaan doordat de cacao specialisten van Valrhona rondreizen van Bali tot Madagaskar, van Brazilië tot Ghana en van de Dominicaanse Republiek tot Peru opzoek naar de meest zeldzame en unieke aroma’s. Naast het vinden van de mooiste cacao hebben ze in de loop van de jaren één op één relaties opgebouwd met de lokale boeren, waarbij expertise en kennis wordt uitgewisseld. Deze kennis en expertise vormen de basis om te blijven ontwikkelen en stappen te kunnen zetten tot nieuwe smaken.

“Bij Valrhona kunnen we alleen de beste chocolade maken als we ook het beste van onszelf laten zien”, dit is dan ook wat we iedere dag met ons duurzame Live Long Programma doen. Aan de hand van vier uitgangspunten zet Valrhona zich samen met haar producenten en klanten in om een eerlijke en duurzame cacaobranche te creëren. Samen werken aan een (h)eerlijke wereld!

Together, Good Becomes Better!

 

Live Long Cacao

Live Long Cacao

100% traceerbare cacao en chocolade dat afkomstig is van plantages met langdurige partnerships. Op deze manier weten cacaoproducenten waar ze aan toe zijn en kunnen leefomstandigheden verbeterd worden. Gemeenschappen worden hierin ondersteund om de juiste stappen te kunnen zetten.

Live Long Milieu

Live Long Milieu

In 2020 is het gelukt om de chocoladefabriek C02 neutraal te maken. Het doel is om in 2025 de gehele keten koolstof vrij te hebben, van de plantage tot aan de chocolade op je bord. Om deze doelstellingen te bereiken wordt er alles aan gedaan om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. Daar waar dat niet lukt, wordt de koolstofuitstoot gecompenseerd door middel van herbebossingsprogramma’s.

Live Long Gastronomie

Live Long Gastronomie

Gastronomie zit in het DNA van Valrhona, daarom is het altijd al belangrijk geweest binnen Valrhona om iedereen die werkzaam is in de gastronomie te ondersteunen en begeleiden waar nodig. Een duurzame werkwijze is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Hierin is het belangrijk om de juiste eerlijke producten te leveren om zo de juiste betekenis door te kunnen zetten in de gastronomie. Een gastronomie die betekenis geeft en bewustzijn creëert.

Live Long Samen

Samen willen we een duurzaam model ontwikkelen met als doel onze producenten en klanten te begeleiden bij de uitdagingen die zij tegenkomen. Het uitwisselen van kennis en informatie is essentieel om verder te komen hierin. Om deze reden ontwikkelen de scholen van Valrhona het hele jaar door recepturen en andere technische kennis om een (h)eerlijke branche te ontwikkelen.

Bovenstaand programma is een belangrijk onderdeel geweest om gecertificeerd te worden als B – Corp. Sinds januari 2020 heeft Valrhona dit certificaat mogen ontvangen, iets waar we erg blij mee zijn.