Research & Excellence

Pariani

Het ontstaan van Pariani gaat terug naar 2010, opgericht als familiebedrijf gespecialiseerd in het maken van noten. Met een innovatieve koude perstechniek ontwikkelde Pariani haar eerste product, een hazelnootolie. Deze olie, uitsluitend gemaakt van Piemonte hazelnoten werd al snel een onmisbaar ingrediënt voor chef-koks. Dit was de basis van het verder ontwikkelen van premium grondstoffen voor de gastronomie. Met de missie "Research & Excellence" heeft Pariani zich door de jaren heen toegewijd aan de ontwikkeling van een veelzijdig assortiment. Dit assortiment omvat hoogwaardige oliën, zorgvuldig geselecteerde hele of gehakte noten, verfijnd meel, authentieke pure pasta's en verrukkelijke smeersels. 

 


 

Oogsten met Pariani

Oogsten met Pariani

Pariani omvat niet één, maar meerdere bedrijven verspreid over Italië. Met korte toeleveringsketens heeft het bedrijf controle in de regio's waar de grondstoffen worden verbouwd en verwerkt. De kracht van Pariani ligt vooral in de regio van Cortemilia in Piëmont tot Bronte in Sicilië, deze regio vertegenwoordigt de ware identiteit van de producten. De afbeelding hiernaast toont de verschillende oorsprongen van noten en hun oogsttijden. Dit laatste is een cruciaal en delicaat moment omdat het noodzakelijk is dat de noten perfect rijp zijn, maar ook al hun voedings- en zintuiglijke kwaliteiten worden behouden.

De Kunst van kwaliteit en transparantie door lokale teelt

De Kunst van kwaliteit en transparantie door lokale teelt

Korte en betrouwbare toeleveringsketens zijn cruciaal om de kwaliteit van smaak en transparantie voor consumenten te waarborgen, wat een belangrijk onderdeel is van de missie van Pariani. Daarom is er in de loop der jaren veel tijd en moeite besteed aan het vormen van de eerste schakel (de boeren en hun land). Het eerste initiatief werd genomen in Piëmont met de PGI Piëmonte Hazelnoten. De Pariani Supply Chain brengt een groep boerderijen samen die exclusief hun oogst aan Pariani toevertrouwd en handelen naar de technische voorschriften. Deze reeks richtlijnen definieert de "goede agrarische methodes" en stelt kwaliteits- en sensorische eisen aan noten nog strikter en beperkter vast dan de voorschriften voor het PGI-label.

Pariani's zorgvuldige selectie van topkwaliteit Italiaanse noten

Pariani's zorgvuldige selectie van topkwaliteit Italiaanse noten

Vergelijkbare aandacht wordt besteed aan de "Verde di Bronte" PDO-pistache in Sicilië, geteeld in een specifiek gebied van de Etna. Amandelen uit de Val di Noto, "Lara" walnoten uit Veneto en pijnboompitten uit Toscane komen van toonaangevende telers die in de loop der tijd zijn geselecteerd en regelmatig worden gecontroleerd door de technici om ervoor te zorgen dat de kwaliteit onberispelijk blijft.

De beste grondstoffen van over de wereld

De beste grondstoffen van over de wereld

Naast de producten van Italiaanse afkomst heeft Pariani sinds kort "ORIGINI" geïntroduceerd. Het biedt een selectie van de beste grondstoffen die op verschillende continenten worden geteeld. Deze selectie is ontstaan uit de reizen die Mattia Pariani in de loop der jaren heeft gemaakt om zijn producten in het buitenland te introduceren. Deze selectie bevat grondstoffen die moeilijk te vinden zijn op de markt maar zeer interessant zijn voor chefs die nieuwe smaken in hun gerechten willen ontwikkelen.