Premium grondstoffen voor de moderne Gastronomie

Sosa Ingredients

Het ontstaan van Sosa Ingredients gaat terug naar 1967, opgericht als familiebedrijf dat zich richtte op het maken van handgemaakte koekjes en traditionele Catalaanse kerstartikelen. In de jaren 70 wordt het assortiment uitgebreid met technische ingrediënten voor de productie van ijs, dat leidde tot een lijn van excellente grondstoffen voor ijssalons in de jaren 80. Na verloop van tijd begint het assortiment verder te groeien en worden er verschillende categorieën toegevoegd, in 2000  begon Sosa met producten gericht op de gastronomie. Denk hierbij aan texturizers, gevriesdroogde producten, aroma’s en kleurstoffen.

Nu met meer dan 50 jaar ervaring heeft Sosa als doel om continue uitbreiding en verbetering van de productgroepen op te zetten. Hierin wordt veel waarde gehecht aan innovatie en creativiteit voor de gastronomie en patisserie. Daarnaast wordt ingespeeld op de behoefte van natuurlijke en duurzame producten. Dit biedt genoeg mogelijkheden voor professionals om in te spelen op de steeds grotere vraag naar natuurlijke, duurzame en plantaardige producten.

Kwaliteit & Ondersteuning

Kwaliteit & Ondersteuning

Sosa heeft drie moderne productielocaties in Catalonië. Hier worden de producten geproduceerd en verpakt naar meer dan 80 landen, verdeeld over 5 continenten.

Grondstoffen & Gastronomie

Grondstoffen & Gastronomie

Sosa stelt hoge normen aan haar grondstoffen en biedt de gastronomie en patisserie genoeg hulpmiddelen om nieuwe creatieve producten te maken. Naast het bieden van grondstoffen wordt door middel van demo’s en live sessies meer uitleg gegeven over het gebruik van deze producten.